Çok inandığım bir söz var ve bu söz kesinlikle yaşam felsefemi oluşturuyor diyebilirim. “Başarısızlık yoktur, geri bildirim vardır.!” Harika bir söz. Çünkü aslında hayatta başarısız olduğumuz konular ve olayların içerisinde bizi başarıya götürecek şifreler gizlidir. Örneğin bir derste başarısız oldunuz, sonuçlar istediğiniz gibi değil. Hemen başarısızlık düşüncesinin ardından mutsuzluk ve ümitsizlik hissine kapıldınız. Tam bu noktada bir saniye durup, aslında bu başarısızlığın arkasında ne var? neyi yanlış yaptınız? Bir daha yaptığınızda neyi daha farklı yaparsınız? bunların cevaplarını düşündüğünüzde istediğiniz başarıya hiç yaklaşmadığınız kadar yaklaşmış olursunuz.

Peki ya çevrenizdeki kişilerin size verdiği geri bildirimler? Onları da size fayda sağlayacak şekilde alıyor musunuz? Yapılan araştırmalar çevremizden aldığımız geri bildirimlerin çok da etkili olmadığını ve çoğunlukla onları dinlemediğimizi gösteriyor.

Çevremizden gelen geri bildirimleri yeterince dikkate almamamızın nedeni üç başlık altında incelenebilir.

1. Hakikat Dürtüsü

Yapılan geri bildirimin içeriği ile ilgilidir. Eğer geri bildirim gerçek dışı, hatalı, faydasız olarak algılanırsa kişide öfke ve kabullenmeme durumları ortaya çıkar.

2. İlişki Dürtüsü

İlişki dürtüsü geri bildirimi veren kişi ile ilgilidir. Bir çoğumuz hayatımızdaki bazı kişilerin bizimle ilgili değerlendirme yapmasına ve geri bildirim vermesine alışkın değiliz. Bu durum daha çok geri bildirim veren kişi hakkında “Bu eleştiriyi bana nasıl yapabilir” düşüncesinden kaynaklanır ve haklılık payı olsa bile kabul edilmez.

3. Kimlik Dürtüsü

Kendimiz ile ilgili durumdur. Geri bildirimin haklı veya haksız olmasına bakılmaksızın tarafımıza yapılan değerlendirme karşısında düşünmeden kendimiz savunmamız ve sakinliğimizi yitirmemiz konuyu kişiliğimize yapılan bir hakaret olarak algılamamızdan kaynaklanır.

Geri bildirimlerin çoğu düşündüğümüz gibi olumsuz olmaktan öte iyi değerlendirildiğinde fazlasıyla yararlı bile olabilmektedir. Peki geri bildirim alma konusunda kendimizi geliştirmek için nelere dikkat etmemiz gereklidir?

1. Yaklaşımınızı Fark Edin.

Bir çoğumuz hayatımızda sayısız geri bildirim alırız fakat zaman içerisinde aldığımız geri bildirimler karşısında bir tutum oluşturmaya başlarız ve bu tutumumuz biz fark etmeden otomatik olarak ortaya çıkar. Örnek vermek gerekirse sinirlenmek, duymazdan gelmek, dinlemek, savunmaya geçmek bunlardan bazılarıdır. Bu konuda yapılacak en uygun davranış geri bildirimi aldıktan sonra biraz düşünüp doğruluk payını tespit etmek olacaktır.

2. Geri Bildirimi Kimin Verdiğinden Çok Ne Söylediğine Dikkat Edin.

Aldığımız geri bildirimin kaynağı iş yerindeki astımız, evde çocuğumuz, dışarıda çok samimi bir arkadaşımız veya patronumuz olabilir. Araştırmalara göre bizden büyük, sosyal statüsü daha yüksek olan kişilerin geri bildirimlerini almaya çok daha meyilli iken bizimle eşit seviyede veya astlarımızdan aldığımız geri bildirimleri kabul etmeme eğilimine sahibiz. Değerlendirmeyi yapan kişinin kim olduğundan çok ne söylediğine odaklanmak bu konuda bize çok daha faydalı olacaktır.

3. Geri Bildirimi Değerlendirin.

Bize yapılan geri bildirimin nedeni ve tam olarak ne söylenmek istendiğini değerlendirmek çok önemlidir. “Karşımdaki kişi bana bunu neden söyleme ihtiyacı hissetti?” şeklinde bir soru değerlendirmenin kaynağına ulaşmamızı sağlar.

4. Siz Geri Bildirim Talep Edin.

Evet kulağa hoş gelmediğinin farkındayım ama inanın çok etkili bir yöntem. Yaptığınız iş veya davranışınız ile ilgili karşımızdaki kişiden geri bildirim istemek, sizi özgüvenli göstermekle kalmaz ayrıca sizi geliştirmeye yardımcı olacak harika bir fikir çıkarabilir. Bu konuda yapılacak en iyi yöntem ise tek konuda geri bildirim istemektir. Örneğin “bu işte, şu konuda” performansımı nasıl buluyorsun ? sana olan yaklaşımımı nasıl değerlendirirsin gibi net sorular sizi doğrudan konu ile bilgiye ulaştıracaktır.

Sevgiler

Taylan İPÇİ

Profesyonel Koç