Hayatımızın temelinde ilişkilerimiz yer alır. Bu nedenle ilişkilerimizin sağlıklı, dengeli, tatmin edici ve sürdürülebilir olması hepimizin en önemli önceliğini oluşturmaktadır. İletişim becerilerimizin temelini bebekliğimizden beri bizi büyüten ebeveynlerimizden öğrenmekteyiz. Onları gözlemleyerek bizimle iletişim kurma biçimlerine bakarak bir ilişki modeli oluşturmaktayız. Fakat bu ilişkileri öğrendiğimiz kişiler sağlıklı veya sağlıksız ilişki modellerine sahip olabiliyorlar ve biz onları modellediğimiz için bu ilişkilerin benzer özellikleri bizim ilişkilerimizde kendini gösterebilmektedir.

Burada çok önemli bir nokta var; Bazı insanlar mutlu, dengeli ve tatminkar bir ilişki yaşarken neden bazılarımız mutsuz, sağlıksız ve tatmin olmayan ilişkiler yaşar ve bu noktada neler yapılabilir?

İlişki koçu; ilişkinin temelinde oluşan sorunların çözümünde ve sağlıklı ilişki kurma yolunda  çiftin yolculuklarına dahil olarak çiftin iletişim modellerini,iletişim becerilerini, iletişim döngülerini çifte yansıtarak arzu edilen tatmin edici ve mutlu bir ilişki için çifte ortaklık eder.

İlişki koçu; Çift olmadan önce ilişki kurma dinamikleri, ideal kadın/erkek arayışı, mutlu ve tatmin edici ilişki kurmak istemesine rağmen bunu bir türlü gerçekleştirememe sebepleri, ilişkide ben ve biz olma yolunda ilişki becerileri ve bir ilişkinin yapıtaşları hakkında danışan ile birlikte çalışmaktadır.

İlişki koçu; Kişinin bir ilişkide ne istediğinin farkına varmasında, kendi ihtiyaçlarının ve bir ilişkide neye ihtiyacı olduğunu, dengeli bir ilişkiyi nasıl kuracağını bilmesi için danışanına zemin hazırlar.

Eğer sizde bu konulardan herhangi birinden dolayı mutlu, sürdürülebilir ve tatmin edici bir ilişki yaşayamıyorsanız ya da var olan ilişkinizde daha bazı şeylerin arzu ettiğiniz gibi gitmediğini düşünüyorsanız sitemize mail yoluyla ulaşabilir ve sorularınızı iletebilirsiniz.