KİTABIN ADI: Günümüzde Anne Baba Olmak

KİTABIN KONUSU: Aile Eğitimi, Etkili Anne Babalık, Çocukların eğitiminde anne babalar ne yapmalı, ne yapmamalı, günümüz çocuklarına ve ailelerine yönelik bir klavuz

KİMLER OKUMALI: Çocuklarına bakan ebeveynler, Çocuk eğitimi uzmanları, Çocuklarla çalışan uzmanlar

KİTAP HAKKINDA: 

Kitabın en önemli amaçları:

  1. Günümüz yaşantısına uygun bilgiler vermek,
  2. Ülkemizdeki anne babalara hitap etmek
  3. Anlaşılır ve uygulanabilir olmak

Bu kitabın amacı; çocuk ruh sağlığına ilişkin çok kapsamlı bilimsel verileri değil, tüm anne babaları ilgilendiren ve günlük yaşamımızda uygulanabilir bilgileri sizlerle paylaşmaktır.

 

“Televizyon ve bilgisayar başında çok fazla vakit geçiriyor.”
“Öğütlerimiz bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyor.”
“Biz çalışıyoruz, yaz tatili boyunca çocuk ne yapacak?”
“Her istediğini yapıyoruz, ama neden okulda başarısız oluyor?”
Yukarıdaki şikâyet ve soruların çoğu, dünün değil, bugünün anne babalarına ait. Zaman değişiyor, olanaklar artıyor; buna paralel olarak çocukların sorunları da değişiyor. Ve anne babalara bu sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar gerekiyor.
İşte bu gerçeklikten yola çıkan Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, “Eskiye göre yaşam o kadar hızlı akıyor ki bu kitap, günümüz gerçeklerine uygun bir kılavuza ihtiyaç olduğu düşünülerek yazıldı” diyor ve günümüzün anne babalarına, çocuk yetiştirmenin temel prensiplerini hatırlatan ve sorunlara farklı bir açıdan bakmalarını sağlayan eşsiz bir rehber sunuyor.

Çocuk ruh sağlığı konusunda sadece Türkiye’de değil dünyada tanınan aynı zamanda Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği Başkanı olan çok değerli hocamız Prof.Dr.Eyüp Sabri Ercan’ın yazdığı bu eşsiz eseri anne baba olmadan öncesinde mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Taylan İpçi